Generel information

Timring-Vildbjerg Flugtskydningsbane finder du på Albækvej 13A, 7480 Vildbjerg.
 
Der har været skudt flugtskydningen på banen siden midten af 50érne. Banen er løbende blevet udviklet og består i dag af jagtbane med automatiske maskiner og kaninbane, som ligeledes er automatisk. I foråret 1990 blev der opført en jagthytte på banen, som i foråret 2009 blev udvidet med overdækket terrasse. I forbindelse med ny miljøgodkendelse 2021 blev er opført støjhuse på standpladserne.
Udover at bruge hytten, når der skydes flugtskydning, bruges den til frokost ved foreningens efteårsjagter samt diverse møder.
Banen udlejes også til firmaarrangementer og til private events efter aftale med udvalget.
 
Alle skytter må skyde på skydebanen 3 gange, uden af være medlem af Danmarks Jægerforbund. Derefter skal man meldes ind Jægerforbundet, som kan ske gennem Timring-Vildbjerg Jagtforening og man er derved også medlem af vores forening. Denne regel skyldes det forsikringsmæssige og er regler der er udstukket af Danmark Jægerforbund.
 
Skydes der til 24 duer er det: Først bagduer, hvor der kommer 1 enkelte, 1 double, 1 enkelte og 1 double. Derefter kommer det samme antal duer ved venstre-, spids- og højreduerne.
Skydes der til 40 duer er det: Først bagduer, hvor der kommer 1 enkelte, 1 double, 1 enkelte, 1 double, 1 enkelte, 1 double og 1 enkelt. Derefter kommer det samme antal duer ved venstre-, spids- og højreduerne.
Der skydes til 10 kaniner, hvor der kommer 1 enkelte, 1 double, 1 enkelte, 1 double, 1 enkelte, 1 double og 1 enkelt.
 
Sæsonen starter altid den først onsdag efter, at vi har sat uret en time frem. Åbningstiden er kl. 18.00-21.00. Vi gør opmærksom på, at vi også holder åbent i sommerferien. Vi skyder til og med den sidste onsdag i august.
 
Er der nye skytter, der gerne vil have en instruktør med rundt, vil det være en fordel at møde op tidligt på aftenen, hvis det kan lade sig gøre.
 
I hytten bliver der på alle skydeaftener udover skydekort og patroner solgt pølser, øl og sodavand og der er altid varm kaffe på kanden. Inde i hytten er der rygeforbud.
 
Af faste arrangementer kan nævnes sommerskydning med grillfest, for-sjov-skydning, bymatch med Ørre-Sinding og Aulum, lokal pokalskydning samt juleskydning. Derudover deltager vi i Trehøje Mesterskaberne, Regionsskydning og DM for dem der kvalificerer sig til det, Amtsturnering og finaleskydning for dem der kvalificerer sig til det. Ved deltagelse i de fleste af disse ting, kræves det at man er medlem af foreningen.

 

© 2024 - Danmarks Jægerforbund - alle rettigheder forbeholdes

https://www.jaegerforbundet.dk/